Oj, våren är här!

Startskottet har gått. Vi ser och hälsar på grannarna lite oftare än under vinterhalvåret som gärna som isolerar oss i våra hus. Solen är här och värmer upp jordarna. Snödroppar tittar fram på några håll och det där äppelträdet skulle man ju klippa. Trädgårdstidningarnas nummer blir tjockare av all reklam och visst hägrar mässor och träffar med trädgårdsföreningen.

Nu är det dags att på allvar börja sätta frön i små krukor och låta dem lapa vårens tidiga solstrålar. Tomaterna sätter vi gärna först eftersom vi då räknar med att några bär frukt redan till midsommarfesten! Paprika och Chilli är det också dags för.

På tal om tomater är jag fullt redo för årets tomatodlar-tävling med far och bror. Jag tvivlar på att de köpt sina fröer än, så jag får väl skicka över några. Se till att påminna era släktingar också.

I veckan kommer vi publicera nästa inlägg i den populära trädgårdkalendern för odlare som går igenom steg för steg vad vi gör i mars och april.

Ha en härlig dag i solen.

/Björn