London bäddar just nu för världsunik trädgårdsmässa

I London den 24-28 Maj? Då får du inte missa världens kanske mest kända trädgårdsmässa, Chelsea Flower Show som anordnas av Royal Horticultural Society (RHS).

I år uppförs 23 unika trädgårdar att vandra i och inspireras av. Varje trädgård sponsras av ett företag eller organisation och man sparar inte på utgifterna. Det byggs trädgårdar för avslappning, blomsterprakt, vatten, ekologiskt odlande och mycket mer. Dessutom får vi se exotiska inslag från Korea och den speciella trädgårdsstilen i exklusiva Monaco. Kolla gärna in M&Gs köksträdgård med glasaltan, vackra upphöjda bäddar och eldstad för matlagning utomhus.

Utöver trädgårdarna finns ”the Great Pavilion” där det ställs ut växter från hela världen. I år kommer spännande arter från bland andra Himalaya, Rwanda and Sydamerika! Personligen är jag mest spänd på legenden Jekka McVicar och hans gäng från Hooksgreen Herb som ställer ut en örtagård utan dess like. De kommer visa sorter som jag aldrig hört talas om. Vad sägs om svartvinbärs-salvia eller rosmarin med inslag av ingefära.

Här är den officiella länken till RHS Chelsea flower show.
http://www.rhs.org.uk/Shows-Events/RHS-Chelsea-Flower-Show/2011