”Dela en planta” på söndag Sverige!

dela en plantaVad sägs om att delta i ett spännande nationellt experiment för trädgårdsamatörer, få nya fräscha idéer till din trädgård och samtidigt inspirera andra? Nu på söndag den 22 Maj, kommer jag ge bort plantor gratis vid min grind. Jag hoppas att du vill göra detsamma.

Vi är många som går hemma och bara väntar på att få sätta ut våra förkultiverade blommor, grönsaker och kryddor. Efter att ha pratat med andra i min närhet inser jag att de flesta av slukas upp lite i odlingsivern och planterar alldeles för mycket! Jag har översått krukor med timjan, tomater och paprikor i år. Dessutom har jag en gammal rabarber som får maka på sig för fler odlingsfåror. Detta överskott tänker jag nu skänka bort genom att ställa dem vid min grind på söndag. Så blir vi också av med lite av vår ofrivilliga samling plastkrukor.

Min förhoppning är att vi är flera som har överskott att ge och att även jag kommer hitta små platskrukor vid grindar i mitt grannskap för att testa nya spännande sorter i mina odlingslådor!

Vad har Plantboden med detta att göra? Ingenting faktiskt. Vi tjänar ingenting på det annat än att fler får dela vår passion att påta i trädgården.

Sprid ordet på Facebook, på arbetslunchen och eller över häcken till grannarna för nu är det dags för ”Dela en planta”!

Lycka till!

Björn