En köksträdgård från medelhavet är årets julklapp!

Årets julklapp är tydligen den färdigpackade Matkassen som levereras till din dörr. Vad sägs om att ge mat för hela sommaren istället? Plantboden har precis lanserat fyra härliga köksträdgård-paket som är perfekta för den matintresserade trädgårdsägaren. Vi har studerat kultur, provsmakat mat och försökt hitta grundingredienserna i internationella kök som älskas av alla svenskar.

Spansk köksträdgård

Gazpacho på tomat och paprika, lök och vitlök. Tapas; många smakrika smårätter som delas gemensamt över middagsbordet. I Spanien dominerar kryddiga smaker från örter som växer vilt bland betande lamm och kreatur.
Italiensk köksträdgård

Bröd, pasta och färska råvaror är basen i det italienska köket. Såser och grytor med tomater mixas med örter, blandas med olivolja och dekoreras med pecorino- eller parmesanost. Även många bröd kryddas med rosmarin och timjan.
Grekisk köksträdgård

Medelhavet doftar av oliver, grillat lamm och citrus. Här tillagas keftedes; friterade köttbullar med mynta och oregano eller grillade lammkotletter med citron, oregano och salt och självklart Moussaka!
Japansk köksträdgård

Den fräscha maten med rena smaker från chilli, ingefära och koriander bryts av mot färsk fisk, råkost från morot samt spenat och kål som förgyller måltiden. Den fina japanska maten är ofta ångkokt eller rå och bevarar näringsämnen och vitaminer.


Så skippa matkassen, kokboken eller det där sista krystade köpet på Clas Ohlson. Årets julklapp är en köksträdgård! Dessutom är det rätt skönt att handla på nätet. Eller hur? Vi tar beställningar så länge lagret räcker ända fram till 20 Dec med leverans innan jul, inom Sverige.