Fast Food från trädgården

Jag tar gärna en tur i trädgården när ungarna har lagt sig. Med en kopp kaffe i handen strövar jag runt och njuter av fågelsång och doften från det gröna. Schersminbuskar och fläderträd och sprider en söt doft i luften. Närmare marken blommar timjan och andra kryddor som breder ut sig i kryddträdgården. Jag rensar bort några skönhetsfläckar (läs ogräs). Även om jag inte orkar gå över hela odlingen ikväll har jag åtminstone plockat bort en del. Slutligen är det med viss stolthet som jag tittar på odlingar av tomater, sallat och potatis som se riktigt välmående ut. Riktig Fast Food är att kunna plocka mat i trädgården.

Här kommer lite foton som jag hoppas är inspirerande.

Fläder
Fläder

Schersmin
Schersmin


Basilika

röd basilika
Röd basilika

citronmeliss
Citronmeliss

paj
Frukt- och bärpaj med citronmelissgrädde när barnen sover.

Men är det inte en blomkruka som du har grädden i? Jo. En väldiskad, mellanstor ytterkruka är perfekt gräddhållare för två personer. Det ni!

Glad midsommar.

Björn